Oudenaardsestwg. 648,
9420 Erpe-mere

0478/218762
info@renouvel.be

Afslanking

Inleiding

 • Overgewicht ontstaat doordat het lichaam meer energie binnenkrijgt dan dat het nodig heeft.
  Twee factoren hebben daar invloed op energie –inname en energie verbruik.
  Men moet dus streven naar en ideaal gewicht en op gewicht dan ook blijven als men de overtollige kilo’s is afgevallen.
  Kortom een compleet nieuwe levensstijl ontwikkelen waar de mensen zich goed gaan bij voelen ,er ook goed uitzien en kunnen vasthouden van deze nieuwe manier van leven.

De gouden regels voor figuurcorrectie

 • Sla geen enkele maaltijd over
 • Neem een overvloedig ontbijt
 • Neem trage suikers op zoals bruin brood,bruine deegwaren, fruit
 • Eet traag
 • Volg geen streng dieet
 • Doe aan sport
 • Grotere spreiding van de dagelijkse energie over een volledige dag
 • Doe geen boodschappen met een lege maag
 • Probeer te eten in goed gezelschap
 • Drink voldoende water

·         Warmtecabine

 • Renouvel afslank instituut maakt gebruik van de TFM-methode, de Thermo Fysische Methode ofwel sporten in warmte-cabine’s.
  Deze cabine’s worden verwarmd tot 38 graden en stimuleren uw doorbloeding, vetverbranding en voorkomen spierpijn.
 • Men gaat er oefeningen uitvoeren in verschillende herhalingen en dit met opbouwende functie.
  Door middel van de weerstandjes gaat men figuurversteviging en correctie toepassen.
 • De trainingen worden begeleidt. Wij letten op uw houding, spieraanspanningen en of u de oefeningen juist uitvoert.
  Het gehele proces wordt ook ondersteund met  wegingen, metingen en voedingsbegeleiding.
  Men gaat dus ook gewicht verliezen en centimeters.

K-slim

K-SLIM is eenvoudig toe te passen. U hoeft niet apart voor te koken als u voor meerdere personen een warme maaltijd bereidt en ook niet hoeveelheden grammen van voedingsmiddelen, af te meten K-SLIM is normaal en gezond eten in de juiste combinatie.

DE VIERDAAGSE STARTKUUR

U start met de eerste vier ‘kuurdagen’ volgens onderstaand schema. Deze eiwitrijke startkuur dwingt het lichaam meteen aan zijn vetreserves te beginnen, omdat eiwitten nu eenmaal veel energie vragen om te verbranden. Deze energie wordt voor een groot deel uit uw eigen vetreserves gehaald.

 • ’s morgens K-SLIM in een glas water, halfvolle melk of magere yoghurt
 • 10.00 uur fruit
 • ’s middags K-SLIM in een glas water, halfvolle melk of magere yoghurt
 • 15.00 uur fruit
 • 16.00 uur K-SLIM in een glas water, halfvolle melk of magere yoghurt
 • ’s avonds salade
 • 19.00 uur K-SLIM in een glas water, halfvolle melk of magere yoghurt

In een pot K-SLIM zit een maatschep. Per maaltijd K-SLIM gebruikt u twee afgestreken maatschepjes. Tijdens de vier kuurdagen is het belangrijk dat u voldoende water drinkt, minimaal 2 liter per dag. Er komen namelijk afvalstoffen in uw lichaam vrij en als u niet voldoende drinkt dan kan dat hoofdpijnklachten en obstipatie veroorzaken.

Tussen de maaltijden door neemt u fruit als tussendoortje

U mag voldoende fruit nemen zoals kiwi, sinaasappel, peer of appel, maar géén zoet en zetmeelachtig fruit, zoals banaan etc. Het is belangrijk om het fruit ten minste een half uur voor de maaltijd te eten. Niet korter daarvoor en nooit als dessert direct na de maaltijd.
’s Middags of ’s avonds staat een salade op het menu. Salade bestaat uit rauwkost zoals sla, tomaten, komkommer etc. U kunt uw salade aanmaken met 1 royale eetlepel olie, zoals olijfolie.
Als u rond 16.00 uur trek krijgt of een hongergevoel heeft, neemt u naast fruit een half uurtje later een portie K-SLIM in halfvolle melk of magere yoghurt.

DE KUUR VANAF DAG VIJF

Vanaf dag vijf gaat u verder zoals de onderstaande tabel aangeeft. U neemt elke ochtend als ontbijt twee afgestreken maatschepjes K-SLIM in magere yoghurt.

 

 

GEEN KOOLHYDRATEN MET VETTEN COMBINEREN.

’s Middags en ’s avonds mag u ‘normaal’ eten, mits u de juiste combinatie maakt. Dit houdt in dat u koolhydraten en vetten niet samen in één maaltijd gebruikt. Het is ofwel: koolhydraten met vezels, ofwel: vetten met vezels. Als u voor het eerst start met K-SLIM lijkt dit ingewikkeld, maar het is eenvoudig.

Voorbeeld: boterhammen.

De meeste mensen zijn gewend om boterhammen te beleggen met kaas of vleeswaren. Dit is volgens de K-SLIM methode een foute combinatie. Boterhammen zijn koolhydraten en kaas of vleeswaren zijn vetten. Zowel koolhydraten als vetten zijn leveranciers van brandstoffen voor het lichaam. In één maaltijd levert de combinatie van beide een teveel aan energie op. Teveel aan energie in het lichaam dat niet direct verbrandt, word omgezet in vet. Het is daarom van groot belang de koolhydraten en vetten strikt gescheiden te houden in één maaltijd om zo het teveel aan energie, dat vetopslag veroorzaakt, te voorkomen. U eet dus koolhydraten in één maaltijd of vetten in één maaltijd, maar niet tegelijk. Boterhammen worden dan niet meer belegd met boter, kaas en vleeswaren maar met voedingswaren die bestaan uit koolhydraten of vezels zoals jam, appelstroop, rauwkost, aardbeien, tomaten etc.

Aardappelen, vlees en groente samen in één maaltijd is een foute combinatie. Aardappelen zijn koolhydraten en vlees zijn vetten. De juiste combinatie in één maaltijd is aardappelen met groente óf vlees met groente.

Tussen de maaltijden door mag u fruit of een volkoren cracker met bijvoorbeeld jam erop eten. Wanneer u trek of honger heeft rond de klok van 15.00 of 16.00 uur neemt u K-SLIM met magere yoghurt of halfvolle melk.

Gedurende de eerste weken van uw lijnperiode is het aan te raden om naast uw ontbijt met K-SLIM nog een extra K-SLIM-portie tussendoor te nemen. Let wel: vervang K-SLIM voor het ontbijt, maar niet voor een andere maaltijd zoals de lunch, anders bent u maaltijdvervangend bezig en dat is juist niet de bedoeling.

Bovenstaand programma volgt u gedurende een bepaalde periode totdat u uw streefgewicht heeft bereikt.

HOE VERDER NA HET BEHALEN VAN UW STREEFGEWICHT?

Zodra u uw doel heeft bereikt is het van groot belang om het gescheiden eten van koolhydraten en vetten in de grote lijn voort te zetten. Dit is uw nieuwe eetgewoonte, de nieuwe manier van tafelen. Dat betekent overigens niet dat u bijvoorbeeld nooit meer een broodje kaas mag eten. Dat mag wel, maar niet elke dag.

Het advies is dat u zich doordeweeks aan de richtlijnen houdt van uw ‘nieuwe’ eetgewoonte en dat u in het weekend daarvan een beetje mag afwijken. Vanaf maandag tot en met vrijdag hanteert u het nieuwe tafelen (weer) waardoor u in balans blijft.

Pro 10 Pharma

Nieuw: Assortiment van eiwitrijke voeding koolhydraat arm en suikervrij

Wat is een proteïnedieet?

Onze voeding bevat onder meer vetten, eiwitten en koolhydraten. Deze laatste worden afgebroken tot glucose, de elementaire brandstof voor onze cellen. Wanneer je de koolhydraten (en dus de glucose) uit je voeding schrapt, moet je lichaam elders energie vandaan halen: uit de verbranding van vetten of eiwitten. Die eiwitten worden helaas uit je spieren gehaald. En die wil je nu net niet kwijt: spieren bepalen immers hoeveel je lichaam in rust verbrandt! Hoe meer spieren, hoe hoger je basisverbranding!